Gästrummet

Föreningen har en övernattningslägenhet kallad ”gästrummet” belägen i hus 1. Den går att boka för våra medlemmar att lägga sina gäster eller använda vid mer omfattande renoveringar av sin lägenhet. Gästrummet har en våningssäng med plats för 2+1 gäster. Det finns även möjlighet att ställa upp ytterligare extrasängar. Komplett med badrum och enklare kök.

20110411-05602
Familjesäng med plats för tre personer.
20110411-05612
Modernt badrum komplett med dusch.
20110411-05627
Enklare kök med porslin för fyra.

Så här bokar du gästrummet

Bokning sker på lista utanför gästrummet, anteckna lägenhet, namn och telefonnummer. Det går bra att boka och använda rummet direkt, eller boka upp tillfällen upp till ca 3 månader i förväg (ny månadslista sätts upp den 1:e varje månad, tre månader hänger uppe åt gången).

Du får max boka en vecka i följd själv, vill du boka längre period än så, måste det beslutas av styrelsen. Kontakta i så fall Ansvarig för att få det prövat. Endast de datum som lista sitter uppe med kan bokas!

OBS! Det är inte tillåtet att radera bokning i efterhand (när datumet har passerat). Ombokning/avbokning får ske t o m dagen innan första vistelsedag.

Ex) Du har bokat fyra nätter 7-11 januari. Den 7:e januari får du reda på att dina gäster fått förhinder och inte kan komma. Då avbokar du de tre sista nätterna (8-11 jan), den 7:e kvarstår och kommer att sättas upp på din lägenhet.

Speciella regler inför storhelger, sk. ”storhelgsbokning”:

Storhelgerna förväntas bli attraktiva att boka, varför dessa kräver lite speciella regler. Storhelg är gråmarkerad på bokningslistan. Du kan inte själv boka in gråmarkerat fällt på listan! Gör så här:

 1. Fyll i en storhelgslapp och lägg i lådan senast sista dag(se datum på lappen) innan bokningen stänger.
 2. Ansvarig kommer kort därefter att lotta vem som vinner ”första tjing”.
 3. Ansvarig kontaktar ”vinnaren” och dubbelkollar att allt stämmer.
 4. Ansvarig antecknar på bokningslistan.
 5. De ev. dagar som ”blir över” av storhelgen, lottas vidare ut bland de anmälda tills antingen dagarna eller anmälningarna är slut.
 6. Eventuella lediga dagar efter det, markeras ”FRI ATT BOKA” av Ansvarig, och kan därefter bokas på vanligt sätt.
 7. Vinnaren av storhelg kommer inte att vara med i lotteriet nästa lika storhelg efterföljande år, utan hamnar om intresse är anmält på reservlista. Året därefter är man med på lika villkor igen. Först om ingen annan bokar upp sig, kan samma lgh boka samma storhelg flera år i följd.
 8. OBS! Storhelgen är efter ansvarigs anteckning ej avbokningsbar!

Alla avgifter regleras i efterhand och kommer på din avgiftsavi.

Frågor, funderingar, tips, klagomål och idéer hanteras av ansvarig.
Desirée Johansson, lgh 41 uppgång 5 A.

Regler för gästrummet

Allmänt

För att komma in i rummet, använder du din egen lägenhetsnyckel, den passar i tuben på dörren. Vrid nyckeln ett kvarts varv och drag sedan ut hela låscylindern. I änden på en kedja hänger rummets nyckel i en hake. Kroka loss nyckeln och sätt tillbaka cylindern. Nu har endast du tillgång till rummet. Efter slutstädning skall nyckeln sättas tillbaka i tuben.

I rummet finns täcken och kuddar för tre personer. Medtag eget sänglinne och handdukar.

Städrummet till vänster om gästrummet (åtkomst med lgh-nyckel) är utrustat med dammsugare och diverse städmateriel. Här finns även extra toalettpapper, papperhanddukar och disktrasor mm.

Bokning gäller från 14.00 den bokade dagen till kl 12.00 dagen efter.

Avgifter

 • Övernattningsrummet kostar 125 kr/natt; var 5: e natt är gratis (2024). Bokning är individuell, man får alltså inte ”ge bort” ev. gratisnatt till annan lägenhet.
 • Det är inte tillåtet att av gäster/besökare ta ut någon ytterligare avgift för rummet.

Ordningsregler

 • Det är ett övernattningsrum. Hög musik, fest eller liknade är ej tillåtet.
 • Lämna rummet efter dig i det skick såsom du själv fann det.
 • All städning av rummet sker av nyttjaren. Sängar ska bäddas med egna lakan/underlakan/örngott. Det är inte tillåtet att använda täcken eller kuddar utan påslakan/örngott. Tvätt av täcken/kuddar sköts av Ansvarig. Städavgift utgår ifall rummet inte slutstädats ordentligt.
 • Levande ljus/öppen eld eller rökning är ej tillåten. Kokplattor får ej installeras/användas.
 • Inga djur är tillåtna i gästrummet.
 • Endast till medlems hushåll hörande gäster äger rätt att vistas i/använda rummet. Bokande medlem är ansvarig för sina gäster/rummet.
 • Soppåse ska alltid tas med från rummet, och får inte kvarlämnas efter nyttjande.
 • Alla gäster uppmanas att orientera sig vad gäller brandsläckarens placering och de olika utrymningsvägarna. (Rummet är försett med en brandvarnare, som är trådlöst förbunden med en brandvarnare i korridoren. Larmar den ena så larmar båda).
 • Förlorad nyckel innebär cylinderbyte på bokande medlems kostnad.