Tack alla…

..som kom och bidrog på lördagens höststäddag. Många av de vanliga bestyren klarades av en stadig styrka av medlemmar, och vi har nu en förening rustad för västsvensk höst och vinter. Dagen avslutades traditionsenligt med grillning på gången samt deltagarelotteri.

Vinnare av presentkort på ICA blev Joanna, lgh 47 och Elisabeth, lgh 22. Grattis till er!

Bagaregården anno 40-tal


Det har nu gått 80 år sedan de första medlemmarna flyttade in i nybyggda Brf Bagaregården. För att uppmärksamma detta har vi sökt med ljus och lykta efter lite bilder från förr, och under året kommer vi publicera några stycken.

Först ut en bild utanför porten 3D, där två medlemmar från familjen Thor poserar för kameran. Innanför dörren syns Nanny Thor, och den leende pojken utanför är Bengt Thor. Familjen var de första att flytta in i den nybyggda lägenhet nr 23, och Bengt bor fortfarande kvar här än idag!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Bengt-och-Nanny-Thor.jpg
Bengt och Nanny Thor 40-tal, exakt årtal okänt

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20150502-39191.jpg
En nyare bild på Bengt!

Smygkika på 2018 års årsredovisning

Snart har redan två månader gått på det nya året, och år 2018 känns redan som länge sedan. Och eftersom årsstämman är ytterligare två månader bort så blir ju fjolåret än mer avlägset när väl den officiella årsredovisningen kan publiceras. Så vi gör som vi gjort nu ett par år, vi lägger ut årsredovisningen i förväg för den som är intresserad! Tänk på att den ännu inte är beslutat av stämman, så hantera den som just vad det är – en tjuvtitt! Mycket nöje!

Bokslut för 2018

Arbetet med att färdigställa föreningens årsredovisning för år 2018 är i full gång, men redan nu är bokslutet klart och här kommer lite siffror:

Omsättning: 2 501 064 kr (+ ca 44 000 kr främst p g a höjt elpris samt avgiftsbelagd besöksparkering)

Redovisat resultat: + 323 000 kr (ökat ca 210 000 kr främst p g a lägre kostnader för underhåll)

Skuld 2018-12-31: 2 100 000 kr ( minskat 700 000 kr, amorteringarna har gått planenligt för total skuldfrihet år 2021!)

Balanserad vinst: 3 938 778 kr (ökat ca 570 000 kr – Brf Bagaregården har ökat det egna kapitalet sedan år 2004!)

Brf Bagaregården är fortsatt den klart starkaste bostadsrättsföreningen i vårt område, vilket är tryggt för både köpare, säljare och boende. Våra extra resurser som övernattningslägenhet, bastu, gym, stor föreningslokal, moderna tvättstugor, många uteplatser m m innebär att vi har det bredaste totala erbjudandet för våra medlemmar. Välkommen att surfa runt här på hemsidan och lär dig mer om hur en riktigt bra Bostadsrättsförening kan se ut!

Pssst – ni har väl sett vår film?

Efter att vi investerat i laddstolpar på några av våra parkeringsplatser har styrelsen fått väldigt många förfrågningar om att berätta för andra föreningar i olika sammanhang.
Vi har varit på seminarier, gjort webb intervjuer, haft andra föreningar på besök mm. Och Naturvårdsverket har spelat in en film hos oss – titta:

Sommarprojekt: Bygga ny stödmur framför hus 5

Styrelsen hade uppenbarligen energi kvar efter vårens lyckade renovering av tvättstugan, så de hade beslutat att den gamla stödmuren framför 5:ans rabatt skulle bytas ut. Arbetet bokades in till söndagen den 8 juli och beräknades ta hela dagen.

Kl 9.00 står arbetslaget redo: Kenneth, Daniel, David, Karin, Lotta och Niclas. Med spett, kofot och motorsåg rivs i rask takt befintliga slipers bort och lastas på släpkärra för omgående transport till tipp. Två fulla lass blir det till sist – och lika många vändor till byggmarknaden för inköp av nytt miljövänligare byggtimmer.

Karin fixade lunch åt hela gänget, grillade hamburgare, och sedan gick hela dagen åt innan vi till slut vid 19-tiden äntligen blev klara. Trötta men glada avslutade vi med pizza innan slutstädning och undanplockning av verktyg.