Vår – balkonger tvättade!

Våra vita balkonger behöver tvättas av med några års mellanrum…
Nytvättade!

Nog för att det fortfarande är kallt – men våren ÄR här och vad passar bättre än att hjälpa den lite på traven? Genom att städa av våra balkonger till exempel.

Manipulerade bilder? Nja, lite kanske – men tvättat är det och nu lyser de vita balkongerna upp våra hus till glädje för alla boende och besökare.

Avstängning varmvatten och värme måndag 26/2

Måndagen den 26 februari kommer undercentralen i hus 3 att bytas ut varför inget varmvatten eller värme kommer finnas under hela dagen. Aviserad tid är från och med 08.00 på morgonen t o m 18.00 på kvällen. Denna typ av arbeten brukar dock vara aviserade med god marginal varför man kan förvänta sig att varmvattnet kommer tillbaka tidigare under eftermiddagen än aviserat.

Det är Göteborgs Energi som beslutat att arbetet skall utföras och det föranleds alltså inte av att vi skulle ha något specifikt fel på vår undercentral. Snarare kan man tänka sig att Göteborg Energi re-investerar i sitt bestånd enligt egen underhållsplan och nu har turen kommit till oss helt enkelt.

Värmen bör inte vara något större problem då det tar betydligt längre tid än en dag att kyla ut din lägenhet men så klart behöver du ju inte vädra i stor omfattning just denna dag. Men vill du duscha varmt så behöver du alltså gå upp i tid göra detta före åtta på morgonen!

Kallvattnet påverkas ej och kommer alltså att finnas tillgängligt som vanligt under hela arbetet.

Gått Nytt År och god fortsättning!

Brf Bagaregården önskar alla medlemmar och läsare av hemsidan ett Gott Nytt År!

Inför 2024 vill vi berätta:

  • Att föreningen lämnar ALLA avgifter oförändrade!
  • Att vi under 2023 byggt upp ett betydande räntebärande kapital!
  • Att vi är den starkaste bostadsrättsföreningen i hela området!

Så även om 2023 blev ett tufft år för många och inför 2024 förväntas fortsatt en utmanande ekonomi för många föreningar så har Brf Bagaregårdens långsiktiga förvaltningsstrategi nu på riktigt börjat leverera.

Grattis alla ”Bagaregårdare”!

Ihr servett nyår skål lunchstrl - Fridas Home i Grebbestad

Storm 20 oktober

Natten den 20 oktober blåste det rejält i vårt område och föreningen drabbades av att en av våra lite större ekar dessvärre föll.

Att något eller några träd stormfälls är något som händer i princip varje höst hos oss, men denna gång var det ett ovanligt stort träd som föll offer för vädrets makter.

Avverkning och bortforsling är beställt men då trädet inte utgör någon omedelbar fara så kommer det ta ett tag innan jobbet blir utfört. Efter en sådan omfattande storm som det var denna gång så finns det gott om betydligt mer akuta stormskador att ta hand om.

Asfaltering Lilla Munkebäcksgatan

Framkomligheten i vårt område utmanas ytterligare – denna gång av att Colliandersgatan och delar av Lilla Munkebäcksgatan skall asfalteras om.

Det är i själva verket de gator som transporterna in till ICA använder som berörs då dessa delar slits hårt av de tunga transporterna.

Arbetena startar måndag den 21 augusti och beräknas pågå fram till den 9 september. Räkna med begränsad framkomlighet samt brist på parkeringsplatser under tiden.

Does Downtown Richmond Have a Parking Problem? | Cover Story | Style Weekly  - Richmond, VA local news, arts, and events.

Bagaregårdens gym 2.0 – nyöppning med ny utrustning!

Nu har de nya maskinerna kommit och installerats i gymmet. En ny roddmaskin och cykel av proffskvalité!

Nya maskiner i gymmet!

Du kan läsa mera om de nya maskinerna här.

Samtidigt har vi passat på att lägga in ett nytt bättre gym golv, kompletterat med nya stretch och rehab gummi band samt en liten hållare på väggen för fjärrkontrollerna.

Välkommen ner och testa ert nya Gym!

Utmanande trafiksituation 2023 för oss Bagaregårdare!

Från 1 februari stängs cykelbanan av mot stan vid infarten till Sävenäsgatan och avstängningen gäller fram till december månad.

Samtidigt stängs påfarten Ånäsmotet riktning Stockholm (Partille), även denna kommer vara avstängd till December månad.

Cyklister mot stan får cykla Gustavsgatan istället och fortsätta rakt fram ända tills man åter kan ansluta cykelbanan nere vid Gustavsplatsen. Bilister från Bagaregården och från Gamlestaden kommer att ledas om via Von Utfallsgatan till Munkebäcksmotet vilket ökar belastningen på ”vårt” mot ytterligare. Vi har ju redan en utmanande trafiksituation framförallt vid rusningstrafik och nu kommer alltså trafikmängden att öka ytterligare.

Anledningen till avstängningen är att sträckan mellan Ånäsmotet och Munkebäcksmotet skall få förbättrat bullerskydd.

Kartbild nedan.

Oförändrade avgifter 2023!

Styrelsen har beslutat nästa års budget och månadsavgifterna kommer att lämnas oförändrade nästa år!

Brf Bagaregården har ända sedan år 2004 amorterat kraftigt på föreningens lån och i slutet av år 2021 blev den sista kronan återbetald och föreningen är sedan dess hel skuldfri.

Det är en kombination av faktorer som möjliggjort denna resa, dels har ju räntenivåerna varit gynnsamma under flertalet av åren sedan 2004 men styrelsen har framförallt envist hållit fast vid en – relativt andra föreningar – högre månadsavgift vilket gett föreningen ett starkt kassaflöde.

Filosofin har varit att när goda tider råder med låga räntor och höga värderingar på bostadsrätterna – ja då klarar våra boende en något högre månadsavgift. När sämre tider kommer så behöver vi ha kommit ner i skuldsättning för att undvika höga avgiftsökningar. En enkel strategi kan tyckas men att hålla den obrutet under 18 år genom alla olika styrelser som kommit och gått – det är oerhört starkt! Och nu blev ju resultatet helt perfekt – alla skulder blev återbetalda nästan exakt samtidigt som konjunkturen vände och räntor och priser började stiga kraftigt!

Så grattis alla Bagaregårdare och bra jobbat – 1/1 -2022 sänktes avgiften med 10 % och nu inför år 2023 lämnas den oförändrad! Sträck på er – bedriften är ingen annans än er egen!