Glad sommar!

Brf Bagaregården önskar alla medlemmar och boende med familjer en riktigt skön sommar med en bildkavalkad från vår fina utemiljö!

Årsstämma 26 april 2022

Årsstämman den 26 april samlade 27 st röster men eftersom flera av dessa representerades av båda lägenhetsinnehavarna blev vår föreningslokal nästan fylld till bristningsgränsen! Otroligt glädjande att se sådan uppslutning på årsmötet – föreningens viktigaste sammankomst under året.

Själva stämman var tämligen straight-forward då inga nya förslag fanns att ta ställning till förutom de sedvanliga stadgeenliga punkterna. Brf Bagaregårdens ordförande Styrbjörn höll i mötet och föreningens förvaltare var side-kick samt gick igenom de lite tyngre delarna kring själva redovisningen och ekonomin.

Ledamöterna David Lundback samt Amanda Nilsson avgick båda p g a flytt från föreningen och till nya ledamöter valdes Lotta (Lise-Lotte) Jansson (tidigare suppleant) samt Maja (Marianne) Rapp-Ljunggren. Maja har varit med i styrelsen tidigare men helt ny in blev Johan Zackrisson som kom in på en suppleantplats.

Årsredovisningen godkändes och finns numera tillgänglig här.

Loppisen tillbaka 8 maj!

Äntligen kan åter igen välkomna allmänheten till Bagaregårdens traditionella gårdsloppis – originalet sedan år 2012!

Söndag den 8 maj kl 10.00 till 14.00.

Sävenäsgatans innergård. Kafé och hoppborg. 

Välkomna!

Trådlös TV-lösning

Denna artikel är för er medlemmar som ännu inte dragit fram kabel till era Tv-apparater utan vill kunna se på Tv trådlöst – dvs utan en kabel mellan router och Tv-box.

Efter fiberprojektet har de flesta fått inkommande fiber i den lilla garderoben i hallen. Vissa har sedan härifrån en dragen fast lina till sin Tv i vardags- eller sovrum för att här kunna koppla in Tv-boxen. (Tv-boxen kopplas sedan in i Tv:n).

Några har dock avvaktat med dragningen av kabel från garderoben och inväntat en trådlös lösning i stället. Faktum är att det går att lösa denna installation trådlöst på flera olika vis och med olika produkter men här är ett exempel som ett par medlemmar har köpt och använt med bra resultat.

D-Link DHP-601

Denna lösning heter D-Link modell DHP-601 och består av två dosor som används som vanliga strömtjuvar.

Inkoppling:

I Garderoben: En av dosorna sticks in i eluttaget i garderoben – därefter kopplas routern in i dosan.

Bakom Tv:n: En dosa i eluttaget och Tv boxen sedan i dosan.

Både router och Tv-box får nu sin ström via dessa dosor samtidigt som dosorna skapar ett eget nätverk via dina egna elkablar i väggen! På så vis en ”trådlös” lösning som inte kräver någon installation av ytterligare kabel. Dosorna installerar sig själva automatiskt efter att du slagit på dessa.

Finns att köpa t ex på MediaMarkt tio minuters promenad från oss och kostar ca 550 kr.

Har du frågor kring denna lösning så går det bra att ringa till ordföranden för mer information, kontaktuppgifter finns på anslagstavlan utanför expeditionen.

Skuldfria!

Idag tisdagen den 14 december år 2021 gjorde Brf Bagaregården sin sista avbetalning och föreningen är numera helt skuldfri.

Vinter i Bagaregården

Inte bara att vintern kom tidigt i år – det blev faktiskt en riktig vinter vilket vi verkligen inte har varje år numera!
Lite tips medans snön ännu ligger kvar – eller om den kommer igen

• Balkongägare ansvar själva för snöskottning av den egna balkongen. Gäller om det kommer mycket snö.

• Du som hyr parkering ansvarar själv för skottning av den egna parkeringsplatsen

• Redskap (Skyfflar, sopborstar) finns att låna i förrådet vid gaveln 1 D.

• För att rädda utemöbler och grillar inför nästa säsong, ta in dessa nu!

• Var försiktiga när ni rör er i föreningen, våra stenlagda gångar kan bli mycket hala vid frost och is!

• Tillse att dörren går igen efter dig – gäller alla entréer och källardörrar. Lätt att grus eller snö som fastnat hindrar dörren från att gå i lås bakom dig.

Fiber-utrustning

Här nedan ser ni vilken utrustning som kommer att installeras och levereras till varje lägenhet.

TV-boxen (ej på bild) som de flesta behöver (vissa moderna TV-apparater klarar sig utan denna). TV-boxen kommer ni också få och den kopplas in i routern därefter till själva TV-apparaten.

Fiber på väg!

Under hösten 2021 kommer Brf Bagaregården att byta ut sitt Koaxial nät (ComHem nät) till ett äkta fibernät komplett installation till varje lägenhet. Det nya nätet ska leverera TV, Bredband och telefoni med kapacitet upp till 1000/1000 mbit!

Samtliga lägenheter kommer att kollektivanslutas till en fast kostnad om 120 kr/lgh och månad – eget bredbandsabonnemang kommer då inte längre att behövas. Installationen beräknas vara avslutad och driftsatt kring månadsskiftet oktober/november 2021.

Nedan en bild från inkommande rördragning till Brf Bagaregården.