Trådlös TV-lösning

Denna artikel är för er medlemmar som ännu inte dragit fram kabel till era Tv-apparater utan vill kunna se på Tv trådlöst – dvs utan en kabel mellan router och Tv-box.

Efter fiberprojektet har de flesta fått inkommande fiber i den lilla garderoben i hallen. Vissa har sedan härifrån en dragen fast lina till sin Tv i vardags- eller sovrum för att här kunna koppla in Tv-boxen. (Tv-boxen kopplas sedan in i Tv:n).

Några har dock avvaktat med dragningen av kabel från garderoben och inväntat en trådlös lösning i stället. Faktum är att det går att lösa denna installation trådlöst på flera olika vis och med olika produkter men här är ett exempel som ett par medlemmar har köpt och använt med bra resultat.

D-Link DHP-601

Denna lösning heter D-Link modell DHP-601 och består av två dosor som används som vanliga strömtjuvar.

Inkoppling:

I Garderoben: En av dosorna sticks in i eluttaget i garderoben – därefter kopplas routern in i dosan.

Bakom Tv:n: En dosa i eluttaget och Tv boxen sedan i dosan.

Både router och Tv-box får nu sin ström via dessa dosor samtidigt som dosorna skapar ett eget nätverk via dina egna elkablar i väggen! På så vis en ”trådlös” lösning som inte kräver någon installation av ytterligare kabel. Dosorna installerar sig själva automatiskt efter att du slagit på dessa.

Finns att köpa t ex på MediaMarkt tio minuters promenad från oss och kostar ca 550 kr.

Har du frågor kring denna lösning så går det bra att ringa till ordföranden för mer information, kontaktuppgifter finns på anslagstavlan utanför expeditionen.